Німці допоможуть захистити гелікоптери ЗСУ

Німці допоможуть захистити гелікоптери  ЗСУ

Німецька компанія Hensoldt, чиї радари TRML-4D захищають небо України, допоможе захистити й українські бойові гелікоптери.

Україна отримає 16 захисних систем AMPS (Airborne Missile Protection System), а вартість контракту складе цифра з сімома нулями, повідомляє пресслужба компанії Hensoldt.

Інтегруватиме системи чеська компанія LOM PRAHA.

«З постачанням AMPS ми забезпечуємо підвищення обороноздатності українських гелікоптерів», — каже Таня Альтманн, керівник підрозділу Optronics & Land Solutions та керуючий директор Hensoldt Optronics GmbH. «Ми захищаємо екіпажі від широкого спектра загроз, особливо від ракет «земля-повітря» і «повітря-повітря».

Бортова система протиракетного захисту AMPS — це гнучка, автономна система самозахисту для вертольотів і літаків. Модульна конструкція дозволяє легко налаштувати AMPS відповідно до конкретних експлуатаційних вимог і завдань. Система включає датчик виявлення запуску ракети (MILDS), блок керування та відображення (ACDU) і систему активного підтвердження (MACS), яка визначає дальність і швидкість виявлених ракет і усуває помилкові тривоги. Існуючі зараз на гелікоптерах системи активної протидії зможуть працювати з системою AMPS.

Німці допоможуть захистити гелікоптери  ЗСУ

Нагадаємо, що раніше компанія оголосила, що розпочинає виробництво додаткових 6 радіолокаційних систем TRML-4D для України. Радари будуть передані у другій половині 2023 року – після навчання українських операторів.